skip to Main Content

Η AntetokounBros Academy είναι ένα κοινοτικό πρόγραμμα που συνδυάζει την προπόνηση μέσω του μπάσκετ με την έμπνευση μέσω της εκπαίδευσης και απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 12 έως 16 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις μπάσκετ διάρκειας 90 λεπτών δύο φορές την εβδομάδα για 100 νεαρούς αθλητές τον χρόνο σε δύο γήπεδα μπάσκετ: το γήπεδο Ελληνορώσων και το γήπεδο Λαμπρινής, με το καθένα να φιλοξενεί 50 αθλητές.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει θέσεις για μαθητευόμενους προπονητές και προπονήτριες ηλικίας 18 έως 25 ετών, οι οποίοι/-ες συμμετέχουν στις προπονήσεις της Ακαδημίας υπό την καθοδήγηση της Επικεφαλής Προπονήτριας Εβίνας Μάλτση, πρώην διεθνής αθλήτρια που έγραψε ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ.

Πέρα από τις προπονήσεις μπάσκετ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξειδικευμένες προπονήσεις αθλητών (clinics), τουρνουά, σεμινάρια μπάσκετ, εμψυχωτικές ομιλίες και εργαστήρια, που οι αθλητές και οι μαθητευόμενοι προπονητές οφείλουν να παρακολουθούν ως μέρος της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Οι εκπαιδευτικές συνεδρίες πραγματοποιούνται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Διάρκεια δεύτερης σεζόν: Νοέμβριος 2020 – Ιούλιος 2021

Το πρόγραμμα θα ακολουθήσει όλους τους επίσημους κανονισμούς ασφαλείας COVID-19

A. Πρόγραμμα προπονήσεων μπάσκετ:

Οι προπονήσεις, υπό τον σχεδιασμό και την επίβλεψη της Επικεφαλής Προπονήτριας Εβίνας Μάλτση, θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή:

Λαμπρινή Σάββατο & Κυριακή
Ομάδα Α 9.00 – 10.00
Ομάδα Β 10.15 – 11.15
Ελληνορώσων Σάββατο & Κυριακή
Ομάδα Α 18.00 – 19.00
Ομάδα Β 19.15 – 20.15

* Η διάρκεια της προπόνησης θα είναι 60 λεπτά για τις πρώτες 2 εβδομάδες από την επανεκκίνηση της Ακαδημίας (12/6/2021) και θα αυξηθεί σταδιακά σε 90 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

* Η μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς τα γήπεδα θα γίνεται με δικά τους μέσα.

B. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

Εργαστήρια: Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Τρία εργαστήρια τον χρόνο, με στόχο την ανάπτυξη μη τεχνικών δεξιοτήτων. Οι θεματικοί τομείς για τη σεζόν 2020-2021 θα ανακοινωθούν σύντομα. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

* Παρέχεται μεταφορά από και προς τον χώρο (παραλαβή από τα γήπεδα μπάσκετ)

Εμψυχωτικές ομιλίες: Πίστεψέ το και θα γίνει!

Δύο ομιλίες τον χρόνο που στοχεύουν να εμψυχώσουν τα παιδιά για να κάνουν όνειρα ακόμα μεγαλύτερα. Για την περίοδο 2020-2021, οι ομιλίες εστιάζουν σε θεματικές όπως η διαφορετικότητα, η ενίσχυση της θέσης της γυναίκας μέσα στην κοινωνία και η αισιόδοξη στάση απέναντι στις δυσκολίες. Όλες οι ομιλίες πραγματοποιούνται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Τα ονόματα των ομιλητών θα ανακοινωθούν σύντομα.

* Παρέχεται μεταφορά από και προς τον χώρο (παραλαβή από τα γήπεδα μπάσκετ)

Μαθήματα τακτικής και λήψης αποφάσεων στο μπάσκετ

Μια σειρά θεωρητικών σεμιναρίων, που εκπαιδεύουν τους αθλητές μέσα από βίντεο-παραδείγματα να αναλύουν και να αξιολογούν πραγματικές φάσεις αγώνων από εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις μπάσκετ. Τα σεμινάρια στοχεύουν στην ανάπτυξη της κριτικής αντίληψης και της ικανότητας λήψης αποφάσεων του κάθε παίκτη και βοηθούν τους αθλητές να εφαρμόζουν αυτή τη γνώση στο δικό τους παιχνίδι.

* Παρέχεται μεταφορά από και προς τον χώρο (παραλαβή από τα γήπεδα μπάσκετ)

Η συμμετοχή των αθλητών και των μαθητευόμενων προπονητών στις προπονήσεις και στο εκπαιδευτικό μέρος του προγράμματος είναι υποχρεωτική.

Γ. Ευκαιρίες εξέλιξης

Το πρόγραμμα υποστηρίζει τους συμμετέχοντες στην εξέλιξή τους για να γίνουν “η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους” και να αποκτήσουν δεξιότητες που τους κάνουν μοναδικούς. Όλοι οι συμμετέχοντες της AntetokounBros Academy μπορούν να διεκδικήσουν μία από τις παρακάτω ακαδημαϊκές και αθλητικές υποτροφίες:

Αθλητές:

  • Υποτροφία “One of a Kind” του Ιδρύματος Ωνάση για προπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα (που χορηγείται για τη συνολική διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών) για έναν απόφοιτο λυκείου ανά έτος
  • Υποτροφίες μπασκετικής κατάρτισης της Eurohoops Academy Λεόντειος για τρεις αθλητές ανά έτος
  • Δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικά θερινά σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για τέσσερα παιδιά ανά έτος (πλήρους οικονομικής κάλυψης).

Μαθητευόμενοι προπονητές:

  • Δυνατότητα συμμετοχής σε προπονητική ακαδημία μπάσκετ στο εξωτερικό για έναν μαθητευόμενο προπονητή ανά έτος
  • Δυνατότητα απασχόλησης για μία σεζόν στη Eurohoops Academy Λεόντειος για ένα μαθητευόμενο προπονητή
  • Κατάρτιση Πρώτων Βοηθειών για όλους τους προπονητές

Όλοι οι αθλητές και οι μαθητευόμενοι προπονητές θα έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη στο μπάσκετ.

Αναθεωρημένο πλάνο λόγω COVID-19:

Λόγω της πανδημίας Covid-19, η AntetokounBros Academy αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να μεταφέρει τις προσφερόμενες ευκαιρίες εξέλιξης στο εξωτερικό τη σεζόν 2021-22.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

Όλοι οι αθλητές και μαθητευόμενοι προπονητές της πρώτης σεζόν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη νέα σεζόν 2020-21, σε ημερομηνίες που θα τους ανακοινωθούν, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, τις ομιλίες και τα μαθήματα τακτικής και λήψης αποφάσεων που δεν πραγματοποιήθηκαν στο έτος τους λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19.

Ευκαιρίες εξέλιξης:

H Ακαδημία αποφάσισε να μεταφέρει στη σεζόν 2021-22 τις ευκαιρίες εξέλιξης στο εξωτερικό του πρώτου έτους για λόγους ασφαλείας.

Οι 4 αθλητές που προκρίθηκαν για τα εκπαιδευτικά θερινά σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο μαθητευόμενος προπονητής που δεν έχει προκριθεί ακόμα για να συμμετάσχει σε προπονητική ακαδημία μπάσκετ στο εξωτερικό, θα έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν την εκπαίδευσή τους τη σεζόν 2021-22.

Η ετήσια υποτροφία προπόνησης στην Eurohoops Academy Λεόντειος για 2 αθλητές και η ετήσια απασχόληση για τον μαθητευόμενο προπονητή θα μεταφερθεί τη σεζόν 2021-22, καθώς η λειτουργεία της Ακαδημίας είχε ανασταλεί για αρκετούς μήνες.

Back To Top