skip to Main Content

AntetokounBros Academy: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη σεζόν 2021-2022

AntetokounBros Academy: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη σεζόν 2021-2022

Το μπάσκετ είναι μόνο η αρχή. Η AntetokounBros Academy συνεχίζει το συναρπαστικό της ταξίδι στον αθλητισμό, τη γνώση και το όνειρο. Δήλωσε συμμετοχή έως τις 28 Σεπτεμβρίου για δωρεάν προπονήσεις και εργαστήρια και γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

H AntetokounBros Academy, η ακαδημία μπάσκετ και εκπαίδευσης που δημιούργησαν ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο για 100 νέους αθλητές και 12 προπονητές από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά. Κορίτσια και αγόρια, ηλικίας 12-16 ετών, προερχόμενα από κάθε γειτονιά της Αθήνας, με καταγωγή από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, με διαφορετικό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις δωρεάν θέσεις που προσφέρει η Ακαδημία τη νέα σεζόν. Παράλληλα, νεαρές προπονήτριες και νεαροί προπονητές, ηλικίας 18-25 ετών, μπορούν να αρχίσουν την καριέρα τους, εξασφαλίζοντας μία από τις θέσεις του προγράμματος.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές της δεύτερης σεζόν, καθώς και οι μαθητευόμενοι προπονητές, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, το οποίο διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας, τη νέα αγωνιστική σεζόν 2021-2022. Οι υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής θα καλυφθούν από νέους υποψηφίους που θα αξιολογηθούν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων. 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για νέους υποψήφιους ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στο site της Ακαδημίας www.antetokounbrosacademy.net.

Σημασία δεν έχει από που ξεκινάς, αλλά που μπορείς να φτάσεις.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο έφτασαν στην κορυφή του μπασκετικού πλανήτη και απέδειξαν πως η σκληρή δουλειά, η πίστη και η αφοσίωση μπορούν να κάνουν το αδύνατο, δυνατό. Δεν ξεχνούν, όμως, από που ξεκίνησαν. Γι’ αυτό νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν ευκαιρίες σε εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο, να ενδυναμώσουν και να εμπνεύσουν έμπρακτα τα νέα παιδιά.

Η AntetokounBros Academy υλοποιείται με τη συμβολή της Nike, αποστολή της οποίας είναι να εμπνέει τα παιδιά να εξελίσσονται μέσω του αθλητισμού, του Οργανισμού Eurohoops, που ηγείται της υλοποίησης και του προγράμματος των προπονήσεων, και του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο έχει αναλάβει τη διεξαγωγή εργαστηρίων, ομιλιών και την προσφορά υποτροφιών που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες. Το πρόγραμμα της Ακαδημίας θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύει η οικογένεια Αντετοκούνμπο.

Επικεφαλής προπονήτρια της AntetokounBros Academy είναι η Εβίνα Μάλτση, μια θρυλική μορφή του γυναικείου μπάσκετ που έχει γράψει ιστορία με τα κατορθώματα, τις επιδόσεις και το ήθος της. 

Στην AntetokounBros Academy το μπάσκετ είναι απλά το έναυσμα ώστε τα παιδιά να ονειρευτούν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να νικήσει κάθε διαφορά, να μεταδώσει τον σεβασμό, να προσφέρει χαρά και να σε διδάξει τον τρόπο να ξεπερνάς τα όριά σου. Με «όχημα» το μπάσκετ, τα νεαρά κορίτσια και αγόρια θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο με όμορφες εμπειρίες και μαθήματα ζωής.

Το πρόγραμμα της AntetokounBros Academy περιλαμβάνει προπονήσεις μπάσκετ δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Σαββατοκύριακο, από τον Οργανισμό Eurohoops. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στα δύο ανακαινισμένα από τη Nike γήπεδα στις περιοχές των Ελληνορώσων και της Λαμπρινής, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΤΕΒΑ και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Μια σειρά από workshops θα διεξαχθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Βιωματικά εργαστήρια, θεωρητικές αναλύσεις του παιχνιδιού από την προπονητική ομάδα του Eurohoops και inspirational speeches, με καταξιωμένους επαγγελματίες από διάφορα πεδία δράσεων και σπουδαίους αθλητές, προσβλέπουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και στην παρακίνησή τους για να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Το σύνολο του αθλητικού και εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας είναι σχεδιασμένο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων και οδηγιών του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν οι 100 αθλήτριες και αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν έξι ετήσιες υποτροφίες προπόνησης στον Οργανισμό Eurohoops, ενώ τέσσερις συμμετέχοντες θα επιλεχθούν για να παρακολουθήσουν καλοκαιρινά μαθήματα στην Αγγλία. Ο/Η απόφοιτος της AntetokounBrosAcademy με την καλύτερη επίδοση θα λάβει την πανεπιστημιακή υποτροφία «One of a Kind» από το Ίδρυμα Ωνάση.

Οι μαθητευόμενες προπονήτριες και προπονητές θα έχουν εξίσου σπουδαίες προοπτικές εξέλιξης. Δύο από αυτούς θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε περαιτέρω εκπαίδευση,  δύο θα κερδίσουν από μία θέση εργασίας στον Οργανισμό Eurohoops και ένας/μία θα παρακολουθήσει ένα μπασκετικό προπονητικό camp στο εξωτερικό με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Δήλωσε συμμετοχή. Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

###

Οργανισμός Eurohoops

Αποστολή του Eurohoops είναι να διαδώσει το πάθος μας για το μπάσκετ και να δημιουργήσει θετικές εμπειρίες σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται:

  • Μαθαίνοντας τα παιδιά μπάσκετ και μεταφέροντας τους αξίες πολύτιμες εντός και εκτός γηπέδου.
  • Δημιουργώντας τους αυριανούς αθλητές, συμπαίκτες και αντιπάλους.
  • Βάζοντας το μπάσκετ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και συμβάλλοντας, μέσω της δεοντολογίας του Eurohoops.net, στην καλλιέργεια υγιών φιλάθλων.

Ο Οργανισμός Eurohoops περιλαμβάνει τη Eurohoops Academy με Διευθυντή τον EuroLeague legend, Θοδωρή Παπαλουκά. Η Ακαδημία φιλοξενείται στο Eurohoops Dome, εξοπλισμένο με τα τελευταία στάνταρ της τεχνολογίας (στεγασμένη εγκατάσταση καλαθοσφαίρισης 3 γηπέδων). Είναι η πρώτη SmartCourt arena της Ελλάδας, ένα μπασκετικό σημείο με premium ανέσεις για τους λάτρεις του αθλήματος. Το Eurohoops, επίσης, διοργανώνει δραστηριότητες σχετικές με το μπάσκετ, τουρνουά και events. Όλες οι παραπάνω δράσεις επικοινωνούνται από το Eurohoops.net, τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα μπάσκετ της Ευρώπης, που λειτουργεί σε 5 εκδόσεις: αγγλική, ελληνική, ισπανική, ρωσική και τουρκική.

Ίδρυμα Ωνάση

Επίκεντρο της αποστολής του Ιδρύματος Ωνάση ήταν και θα παραμείνει για πάντα ο άνθρωπος. Επενδύοντας από το 1975 στους τομείς του πολιτισμού, της υγείας και της παιδείας, δημιουργεί συνθήκες, αναζητά ιδέες και πυροδοτεί συζητήσεις που οδηγούν σε μια καλύτερη κοινωνία. Απελευθερώνοντας τις δυνάμεις και τα ταλέντα νέων ανθρώπων, έχει προσφέρει τα τελευταία 45 χρόνια περισσότερες από 7.000 υποτροφίες και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους, πέρα από περιορισμούς, κοινωνικούς και οικονομικούς, εθνικότητας, φύλου ή ηλικίας. Το Ίδρυμα Ωνάση πιστεύει στους ενεργούς πολίτες με τολμηρές ιδέες και αισιόδοξα όνειρα, αγκαλιάζοντας τη διαδικασία, την έρευνα, τη μελέτη, τον πειραματισμό, αλλά και την ελευθερία, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Περισσότερες πληροφορίες στο onassis.org.

ΝΙΚΕ

Η Nike υπάρχει για να παρέχει έμπνευση και καινοτομία σε κάθε αθλητή στον κόσμο. Σκοπός μας είναι να κάνουμε τον κόσμο να προχωρήσει μπροστά μέσα από τη δύναμη του αθλητισμού – καταρρίπτοντας εμπόδια και χτίζοντας κοινωνικούς δεσμούς προκειμένου να αλλάξουμε το παιχνίδι για όλους.

Από το ξεκίνημα, η κοινωνία βρισκόταν στον πυρήνα του ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Αξιοποιώντας τη δύναμη του αθλητισμού ως ενοποιητικού στοιχείου, έχουμε ως δέσμευση να βοηθάμε τα παιδιά να κατακτήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να δημιουργούμε περισσότερους χώρους άθλησης με ίσες ευκαιρίες για όλους. Μαζί με σχολεία και κοινοτικούς, εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς από όλο τον κόσμο, επενδύουμε σε λύσεις για τη δημιουργία διαρκούς αλλαγής.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το purpose.nike.com.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα γήπεδα της Λαμπρινής και των Ελληνορώσων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.antetokounbrosacademy.net/

Back To Top